Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-05@16:09:46 GMT

کاهش بیماران تالاسمی در جم/ افزایش زایمان‌های طبیعی

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۹۸۹۱۱۱

کاهش بیماران تالاسمی در جم/ افزایش زایمان‌های طبیعی

بوشهر - رئیس بیمارستان توحید جم از کاهش بیماران تالاسمی در جم خبر داد و گفت: تعداد بیماران تالاسمی از ۵۰ بیمار به حدود ۳۰ بیمار کاهش یافته است.

فرهاد باقری به خبرنگار مهر گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت، هزینه انجام شده برای بیماران در بیمارستان توحید از حدود ۱۳ و نیم میلیارد تومان در سال به ۲۰ میلیارد تومان در سال رسیده که رشد ۴۹ درصدی در ارائه خدمات درمانی را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت بار سنگینی را از دوش مردم و به خصوص اقشار کم درآمد جامعه برداشت تصریح کرد: نگاه ویژه دولت تدبیر و امید به حوزه سلامت، اعتبار دفترچه های بیمه را بازگرداند و مردم با آسودگی بیشتر و هزینه بسیار کمتر از گذشته مسیر درمان را طی می کنند.

وی افزود: اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان توحید از نیمه اردیبهشت ماه ۹۳ در هفت بسته طرح، اجرایی شد که به دنبال آن خدمات درمانی ارائه شده به طور متوسط در همه بخش های درمانی، حدود ۳۰ درصد افزایش یافت.

باقری به راه اندازی مرکز کار درمانی و گفتار درمانی در بیمارستان توحید پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت اشاره کرد و گفت: این مرکز با هزینه سالیانه یک میلیارد تومان تاکنون به ۴۰۰ بیمار غیر شرکتی خدمات ارائه کرده است.

راه اندازی بخش دیالیز

رئیس بیمارستان توحید جم، راه اندازی بخش دیالیز را از دغدغه های خود دانست و تصریح کرد: بحمدالله با پیگیری های فرماندار جم و همراهی شرکت فجر جم در روزهای آتی عملیات اجرایی این طرح مهم آغاز می‌شود و با توجه به اجرای طرح به صورت پیش ساخته، انتظار داریم این پروژه ظرف حدود سه ماه آماده بهره برداری شود.

وی از کاهش بیماران تالاسمی در جم خبر داد و گفت: با اقدامات پیشگیرانه انجام شده در حوزه بهداشت، تعداد بیماران تالاسمی از ۵۰ بیمار به حدود ۳۰ بیمار کاهش یافته که قطعا با ارتقای فرهنگ سلامت، این رقم سیر نزولی تری خواهد داشت.

باقری به ارائه آمار مراجعان بیمارستان توحید و نسبت پذیرش بیماران شرکتی و غیر شرکتی پرداخت و افزود: طی چهار سال گذشته، حدود ۲۷۰ هزار بیمار سرپایی و اورژانس به بیمارستان مراجعه کرده که بالغ بر ۶۰ درصد پذیرش ها مربوط به مراجعان غیر شرکتی است.

وی تعداد مراجعان بخش تخصصی بیمارستان در سال های ۹۲ تا ۹۵ را حدود ۳۸۵ هزار نفر اعلام کرد و گفت: از این تعداد نیز بالغ بر ۶۰ درصد مراجعان، غیر شرکتی هستند.

انجام ۱۰ هزارعمل جراحی

رئیس بیمارستان توحید به انجام حدود ۱۰ هزارعمل جراحی در بیمارستان طی ۴ سال گذشته اشاره کرد و افزود: کمتر از ۲۰ درصد مراجعان این بخش از نیروهای شرکتی نفت و گاز هستند.

باقری از ارائه خدمت به حدود ۱۱۶ هزار بیمار در بخش رادیولوژی و سونوگرافی در ۴ سال اخیر خبر داد و گفت: در این بخش نیز مراجعان غیر شرکتی از شهرستان جم و سایر شهرستان های اطراف بالغ بر ۶۵ درصد کل مراجعان را تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه در بخش آزمایشگاه نیز طی چهار سال گذشته بالغ بر ۶۰ درصد مراجعان غیر شرکتی بوده‌اند اظهار داشت: حدود ۱۸۷ هزار نفر در آزمایشگاه بیمارستان از خدمات این بخش برخوردار شده اند.

افزایش ۱۵ درصدی زایمان‌های طبیعی

باقری از ثبت نزدیک به ۵ هزار زایمان در بیمارستان توحید در سال ۹۲ تا ۹۵ خبر داد و افزود: کمتر از ۱۰ درصد مراجعان این بخش از نیروهای شرکتی هستند و بالغ بر ۹۰ درصد، مربوط به افراد غیر شرکتی است.

رئیس بیمارستان توحید جم به افزایش ۱۵ درصدی زایمان‌های طبیعی پس از اجرای طرح تحول نظام سلامت در بیمارستان اشاره کرد و یادآور شد: بیمارستان جم از این منظر در سطح کشور رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

باقری ارائه خدمات مناسب به بیماران فارغ از هر نوع تقسیم‌بندی را رسالت اصلی کادر اداری و درمانی بیمارستان دانست و خاطرنشان ساخت: از هیچ تلاشی برای ارتقای کیفیت خدمات دهی به شهروندان دریغ نخواهیم کرد و امیدواریم روز به روز شاهد افزایش رضایت‌مندی مردم عزیز در حوزه درمان باشیم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۹۸۹۱۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماما؛ نخستین همراه لحظه‌های شوق‌انگیز زیستن

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ سپیده حاجیان، مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن گرامیداشت پنجم آوریل مصادف با 16 اردیبهشت و روز جهانی ماما گفت: مامایی رشته‌ای مستقل و شاخه‌ای از علوم سلامت است و دانش‌آموختگان مامایی به عنوان عضو تیم سلامت در حیطه اختیارات تعیین شده به خدمت در عرصه‌های مختلف آموزش، بهداشت، درمان، پژوهش، پیشگیری، مدیریت و حمایت می‌پردازند.

این استاد دانشگاه با اشاره به نقش مهم ماما در حوزه‌های آموزش، پژوهش، بهداشت و درمان گفت: گرچه حرفه اصلی یک ماما کنترل زایمان طبیعی و فیزیولوژیک است اما نقش مامایی صرفا به این حوزه محدود نمی‌شود و در ابعاد مختلف سلامت به ویژه سلامت زنان نقش بسیار پررنگی دارد.

حاجیان ماما را اولین فردی برشمرد که پس از زایمان طبیعی در ارتباط با نوزاد قرار می‌گیرد و گفت: ماماها می‌توانند به حفظ و ارتقای سلامت نوزاد کمک کنند.

وی افزود: در واحد بهداشت خانواده مراکز بهداشتی یک ماما علاوه بر ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به مادر و کودک در دوران مختلف زندگی(جنینی، نوزادی، کودکی، مدرسه) به ارایه خدمات پیشگیری، مشاوره سلامت جنسی و باروری و سلامت خانواده نیز می پردازد.

این استاد دانشگاه افزود: ماما با ارتقای سطح آگاهی و بهبود نگرش مادران و کمک به ارتقای شاخص‌‌های سلامت آنان نقش بسیار چشمگیر و پررنگی در کاهش میزان مرگ ومیر مادران و نوزادان دارد.

حاجیان با اشاره به نقش و هدف مامایی در راستای بهبود سلامت زنان جامعه خاطرنشان کرد: درحال حاضر قانون جوانی جمعیت وحمایت از خانواده به عنوان مهمترین سند بالادستی در تمام عرصه‌های آموزش، درمان، بهداشت و پژوهش مورد توجه ویژه قرار دارد.

وی افزود: بسیاری از مفاد این قانون صراحتا به نقش ماما در بهبود وضعیت کنونی سیاستها و ساختار جمعیتی، خوشایند سازی زایمان طبیعی، سلامت روان و جسم مادر و نوزاد اشاره کرده است.

این استاد دانشگاه با اشاره به این که نقش ماما فقط به مراقبت در سنین باروری زنان محدود نمی‌شود گفت: با توجه به این که متوسط سن یائسگی یا منوپوز در کشورما 51 سال است، ماما  در حدود و دامنه اختیارات خود به این گروه سنی نیز خدمات ارایه می دهد و با انجام مشاوره‌ به بهبود کیفیت زندگی زنان در این دوران کمک می کنند.

وی افزود: یک سوم عمر زنان در دوران پساقاعدگی می گذرد و در این دوران باید زندگی با کیفیتی از لحاظ جسمی، روانی و جنسی داشته باشند.

حاجیان به نقش مهم ماما در بهبود سلامت جنسی و رفتار باروری سالم در دوران مختلف زندگی زنان و حتی پیش از ازدواج اشاره کرد وگفت: مشاوره‌های پیش از ازدواج و ازدواج به هنگام را از دیگر نقش‌های ماما برشمرد که متاسفانه مغفول مانده است.

ماما؛ منبعی قابل اطمینان برای آموزش نوجوانان و جوانان

حاجیان تصریح کرد: امروزه جوانان و نوجوانان از طریق فضای مجازی و کانال‌های نادرست با اطلاعات اشتباه آشنا می‌شوند درحالی که ماما می‌تواند نقش بسیار مهمی در انتقال اطلاعات صحیح، علمی و اخلاقی ایفا کند که پیشگیری از رفتارهای پرخطر، تشویق به ارتباط سالم و ازدواج بهنگام و مشاوره صحیح به زوج‌های در شرف ازدواج برخی از این اقدامات است.

نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی و کاهش مرگ و میر مادران و کودکان

مدیر گروه مامایی دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به نقش ماما در ترویج زایمان طبیعی تاکید کرد: انجام مداخلات صحیح و اصلاح وتغییر نگرش باید از سنین دبیرستان با آموزش، آگاهی رسانی و بهبود باورهای دختران آغاز شود؛ درحالی که امروزه آموزش‌های ما برای ترویج زایمان طبیعی از زمان بارداری شروع می شود که بسیار دیر است.

حاجیان خاطرنشان کرد: ماما یک نیروی کاملا اثربخش در مراقبت‌های سطح یک است که از محیطی‌ترین و در دسترس‌ترین نیروهای کادر سلامت محسوب می‌شود اما متاسفانه ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های آنان کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

وی زایمان طبیعی را فرایندی برشمرد که می‌تواند به عنوان یک خاطره خوشایند، دلچسب و به یادماندنی در دوران زندگی و تجربه فرزندآوری یک زن شکل گیرد و ادامه داد: این خاطره ممکن است با انجام مداخلات ناخواسته و ناخوشایند مخدوش شود یا این که کاملا خوشایند و زیبا جلوه کند.

مدیر گروه مامایی دانشگاه  شهید بهشتی با اشاره به ماده 49 قانون جوانی جمعیت گفت: در این قانون در خصوص جذب و به کارگیری ماما در اتاق زایمان زایشگاه‌ها قید شده است که باید به ازای هر دو مادر در حال زایمان یک ماما حضور داشته باشد.

وی تاکید کرد: از سال‌ها قبل از این که یک زن به فکر بارداری باشد باید ذهنیت وی درخصوص زایمان طبیعی اصلاح شود و همچنین زیرساخت‌های آن ایجاد شود تا در هنگام بارداری به این علم و یقین برسد که به عنوان یک زن کامل مانند تمام زنان دنیا می‌تواند زایمان طبیعی انجام دهد مگر در مواردی که واقعا به مداخلات جراحی نیاز باشد.

حاجیان گفت: در تمام دنیا کمتر از 10 درصد موارد زایمان‌ها ممکن است نیاز به مداخلات جراحی داشته باشند و بیش از 90 درصد زایمان‌ها به صورت فیزیولوژیک و کاملا طبیعی می‌تواند توسط ماما در بهترین شرایط انجام ‌شود به خصوص در کشور ما با وجود ماماهای کارآزموده و آکادمیک در کل کشور این امر امکان پذیر است.

مدیر گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به وجود بیش از 130 فراگیر در مقاطع مختلف کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی رشته مامایی در این دانشکده گفت: به فردی که وارد حوزه سلامت به ویژه رشته مامایی می‌شود در واقع موهبتی اعطا شده است تا در آینده دانسته‌ها و تجارب و علم خویش را در اختیار زنان قرار دهد و نظاره گر شیرین‌ترین لحظات زندگی مادر و کودک باشد.

حاجیان به فراگیران رشته مامایی توصیه کرد: با انگیزه و بردباری و صبر به کسب علم و آگاهی و مهارت بپردازند چون این زایمان توام با استرس است و صبوری و بردباری در حرفه مامایی از اصول مهمی است که علی‌رغم لحظات شیرین و زیبا در حوزه زایمان بسیار اهمیت دارد.

وی تاکید کرد: این صبر و بردباری باید در دانشجو به صورت عملی در طول دوره دانشجویی شکل گیرد.

این استاد دانشگاه در خاتمه سخنان خود ضمن تبریک روز ماما به تمام فعالان این حوزه به ویژه فراگیران این رشته خاطرنشان کرد: فراگیر باید در کنار کسب دانش به تمرین و مهارت آموزی نیز بپردازد تا بتواند در آینده به تعهدات حرفه ای خود به خوبی عمل کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • نقش ماما در سلامت زنان و نوزادان
  • انجام بیش از ۹۰ درصد زایمان‌ها توسط ماماها
  • ماما؛ نخستین همراه لحظه‌های شوق‌انگیز زیستن
  • بیش از ۱۲۰۰ ماما در استان البرز فعالیت می‌کنند
  • فعالیت بیش از ۸۵۰ نفر ماما در استان کرمانشاه
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • کسب رتبه دو کشوری در شاخص بی دردی زایمان طبیعی
  • ثبت بیش از ۱۱ هزار زایمان طبیعی در البرز
  • البرز رتبه دوم کشوری در شاخص‌های بی دردی زایمان طبیعی را کسب کرد